Chiptuning / trimming av bilmotorer og båtmotorer
har blitt populært i Norge.


De mest populære bilene som folk velger for chiptuning:

Alfa Romeo
Audi
BMW
Citroen
Ford
Landrover
Mercedes
Mini
Skoda
Ssangyong
Volvo
Volkswagen

Myndighetenes avgiftspolitikk har medført at mange må velge den billigste motorløsningen framfor den sikreste motoren med nok kraft til å gjøre en forbikjøring raskest mulig. Dette erfarer mange bilkjøpere når de har hele familien med bagasje stuet inn i bilen og skal kjøre forbi den første traileren. Det er for mange lett å ta avgjørelsen om å trimme bilen for å kunne frakte familien sikrest mulig fra A til B.

Chiptuning eller chiptrimming har flere andre benevnelser som betyr omtrent det samme:
Datatuning er gjerne beskrivelsen på en operasjon hvor det kun utveksles nye data til motrstyrings enheten i bilen. Her blir det ikke skiftet noen deler, men et nytt motorstyrings program blir lagt inn for å effektivisere ytelse og forbruk.
Chipping kommer fra de tidlige dager hvor man fysisk måtte bytte chip (lodde ut og inn en databrikke i motorstyringen) fordi de ikke var reprogrammerbare slik som i nyere biler.

Tuningbox / tuningboks er gjerne betegnelsen på en egen enhet som man kan koble til motorens elektronikk for å påvirke motorstyringen til å gi mer effekt. Disse enhetene har noe forskjellig virkemåte og fås i omtrent alle prisklasser fra en tusenlapp til kr. 6-8000,- . Det sier seg selv at det er stor forskjell i kvalitet på slike enheter, men en seriøs tuningleverandør kan ofte hjelpe med å rydde opp i jungelen. Ultimo Motortuning leverer chiptuning til de fleste biler og har flere alternative metoder for å gjøre motoren både mer effektiv og samtidig spare drivstoff.